Zaštita ličnih podataka


Etarget obezbeđuje prikazivanje reklama na stotinama veb stranica u skladu sa GDPR-om. Pokušavamo da prikažemo oglas tako da bude atraktivan i relevantan za korisnika. Zbog toga koristimo više podataka za ciljanje reklama. Ovi podaci se mogu podeliti u tri kategorije:

Opšte

Prvi deo podataka na osnovu kojih vršimo ciljanje proizilazi iz toga koji ste sajt upravo posetili i koji članak čitate. Iz ovih podataka mogu se proceniti vaši interesi i preferencije. Dobijamo ove podatke iz analize stranice koju ste upravo posetili. Opšta kategorija ciljanja uključuje i trenutno aktuelne podatke ili druge opšte primenjive informacije, kao što su trenutno vreme i slično.

Grupne

Grupni podaci dosledno opisuju veću grupu korisnika, tako da nije moguće identifikovati pojedinca u njima. Takva grupa mogu biti ljudi koji pristupaju internetu sa određene lokacije (na osnovu analize dela IP adrese), redovni posetioci određenog sajta, sakupljamo podatke o broju prikaza konkretne reklame po danu, kako Vas ne bi prilično čestim ponavljanjem uznemiravali, ili reakcije na prikazanu reklamu preko klikova (sve ove informacije se čuvaju kao kolačići u Vašem pretraživaču, bez jedinstvenog identifikatora koji je u stanju da Vas ponovo pronađe ili identifikuje).

Prilagođene

Ovi podaci su generisani praćenjem Vašeg ponašanja na Internetu, koje sajtove preferirate i na koje oglase reagujete. Međutim, mi pratimo sve ove informacije bez poznavanja vašeg identiteta. Cilj je bolje upoznati Vaše preferencije kako bismo Vam prikazali relevantniju reklamu ili procenili da u datom trenutku nemamo ništa za Vas i u tom slučaju nećemo prikazati oglas (ove informacije analiziramo uz pomoć kolačića iz Vašeg pretraživača, u kojem je registrovan jedinstveni identifikator koji nam omogućava prikazivanje oglasa "po meri").

Etarget poštuje Vaše pravo na privatnost i stoga bez Vaše saglasnosti nemamo nikakve Vaše lične podatke. Zbog toga metode ciljanja koje koristimo bez vaše saglasnosti su samo one koje su opisane u kategorijama ''Opšte'' i ''Grupne'', koje ne zahtevaju prikupljanje bilo kakvih ličnih podataka. Lične informacije se koriste za ciljanje samo ukoliko je Vaš pristanak obrađen i u tom slučaju ih skladištimo anonimne, zbog toga niko nikada neće imati pristup Vašem imenu, mejlu i broju telefona. Ukoliko nam date takvu saglasnost, to ne podrazumeva konačnu odluku. Takvo odobrenje može se opozvati u bilo koje vreme i od tog trenutka se svi prikupljeni podaci koji se koriste za profilisanje Vaših potreba brišu.

Na osnovu GDPR-a imate pravo na kompletan pregled podataka koje imamo sačuvane u Vašem pretraživaču. Možete ih pogledati ovde. Nećemo, naravno, prosleđivati bilo koji od ovih podataka trećim stranama.

Klijentski deo sistema Etarget koristi kolačiće kako bi osigurali funkcionalnost klijentskog naloga, na osnovu vaše registracije u našem sistemu. Za potpuni pregled ovih kolačića pogledajte ovde. Takođe, bilo koji od ovih podataka nećemo prosleđivati trećim licima.


Kontakt

ETARGET DOO Dimitrija Tucovića 74/7 11120 Beograd-Zvezdara MB: 20303727 PIB: 105053141

prodaja@etarget.rs

+381 11/32-88-952